Studentenreizen naar Congo

JAMBO! Studentenreis naar Congo

Benieuwd naar het dagelijkse leven in en rond Lubumbashi? UCOS nodigt je uit om deel te nemen aan een educatief traject opgebouwd rond een studentenreis naar de hoofdstad van Katanga. Met dit educatief traject dompelen we je gedurende een heel academiejaar onder in de complexe realiteit van een land in het Zuiden, in dit geval de Democratische Republiek Congo.

Dit project biedt je de kans om de concrete realiteit van een land in het Zuiden te zien, te ruiken, te horen, te voelen, kortom te ervaren met heel je lijf en leden.

Werp voor een eerste indruk alvast eens een blik op de foto’s van het eerste voorbereidingsweekend van de lichting 2010-2011.

  • Student aan de VUB?

    Voor studenten van de VUB voorzien we een verblijf van 2 tot 3 weken in de periode 02/02/2011 – 25/02/2011. Op het programma tijdens dit verblijf staan: intensieve uitwisselingen en seminaries met je Congolese collega-studenten van de UNILU, bezoeken aan een aantal universitaire projecten rond ontwikkelingssamenwerking, NGO’s, de stad en haar buitenwijken, de mijnen rond Lubumbashi en zoveel meer…

  • Student aan de EHB?

    Voor studenten uit de 2e Bach Sociaal Werk en de 2e en de 3e Bach Journalistiek voorzien we een verblijf van 5 tot 6 weken in juli-augustus 2011. Op het programma tijdens dit verblijf staan: meedraaien in een project rond gemeenschapsradio’s, uitwisselingen met collega-studenten, allerhande bezoeken, een verblijf in een gastgezin enzovoort.

Het Traject

Alhoewel het verblijf in Lubumbashi/Katanga natuurlijk het hoogtepunt vormt, blijft het daar niet bij.

  • Voor de reis voorzien we een aantal verplichte (weekend)bijeenkomsten om je voor te bereiden op deze unieke ervaring.
  • Na de reis zijn er terugkomsessies om de indrukken te verwerken en een aantal activiteiten voor te bereiden om jullie ervaringen te delen met andere studenten. Klik hiernaast op ‘traject‘ voor meer info.

Surf even door deze pagina’s voor meer informatie.