Afri Festival

Afri Festival 2014

Van 3 tot 6 mei 2014 dompelt UCOS de VUB voor de tweede keer onder in een zuiders cultureel festival. Met een week vol culturele en andere activiteiten zetten we het Zuiden in de kijker. De nadruk ligt niet op problemen, maar op wat ons bindt: een dialoog tussen mensen door middel van kunst, cultuur en feest.

Cultuur is geen overbodige luxe: willen we de noord-zuidkloof verkleinen, dan is het essentieel dat we in dialoog gaan, over lands- en cultuurgrenzen heen. Kunst doet ons communiceren over waarden en normen, verleden en toekomst, de manier waarop we naar onszelf kijken en naar de wereld rond ons.

Ook dit jaar focussen we op het Afrikaanse continent. In 2010 vieren 14 Afrikaanse landen immers de 50ste verjaardag van hun onafhankelijkheid. Een belangrijke reden om het continent onder de aandacht te brengen.

Meedoen?

Op 5 maart kwamen we een eerste keer samen met een twintigtal studenten die mee hun schouders onder het festival zullen zetten. Door activiteiten uit te werken, de logistieke of communicatieploeg te versterken,… Ook zin om mee te doen? Je kan nog steeds instappen!

Geef een seintje en/of kom naar de volgende bijeenkomst. Die zal plaatsvinden op vrijdag 23 april om 12u in het Convivium (campus Etterbeek, naast studentenresto).